Debutové album Yesterdays ohlašuje kapela DONNIE DARKO videoklipem k singlu Here & Now

Vydáno: 04.12.2020 06:26 - Czech Blade

Alt-rocková kapela DONNIE DARKO přichází s debutovým albem „Yesterdays“, které vychází  4. prosince na  digitálních platformách. Na desce hostuje  Radek  Škarohlíd, frontman  skupiny HENTAI CORPORATION. Čtyřčlenná formace DONNIE DARKO upozorňuje na  novou nahrávku videoklipem k singlu „Here & Now“, který je zároveň osobní zpovědí o souboji s těžkou životní situací. Křest alba plánuje kapela na jaro 2021.

“Písničky na desku vznikaly v horizontu čtyř let, během kterých se odehrálo mnoho  životních příběhů”, říká Filip Fendrych - zpěvák, kytarista a hlavní skladatel kapely a dodává. “Je  to ohlédnutí za minulostí nedávnou i vzdálenou, takový osobní deníček. Náladu těchto vzpomínek jsme se pak snažili zachytit hudbou, ve které se odráží spoustu vlivů z devadesátek, tedy období, ve kterém jsme vyrůstali.”

„Yesterdays“ je první dlouhohrající deska skupiny DONNIE DARKO. Vychází po šesti letech od EP „Supertramps“, a ačkoliv kapela začala na materiálu pro album pracovat už v roce 2015, neúnavné koncertování na českých i zahraničních pódiích v následujících letech postup značně zpomalilo. Díky dlouhému časovému horizontu do materiálu prosáklo velké množství vlivů, jak hudebních, tak lyrických. Na první pohled by se mohlo zdát, že stylová a koncepční neukotvenost rozptýlí pozornost posluchače, ale nakonec jde o hlavní devizu desky.

“Pandemie nám zkomplikovala dokončovací práce na desce, ale nakonec jsme to dotáhli online, na dálku. A vlastně jsme si díky tomu i prošlápli novou cestu, jak tvořit ve chvíli, kdy se nemůžeme potkávat,” komentuje situaci frontman kapely. 

DONNIE DARKO - Here & Now
Facebook DONNIE DARKO


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení