Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel

KRABATHOR, BRUTALLY DECEASED, BAD FACE

Vydáno: 07.04.2015 00:00 v sekci Naživo - Gerd Muller

KRABATHOR, BRUTALLY DECEASED, BAD FACE - 21.03.2015 – UHERSKÉ HRADIŠTĚ

 

První jarní den tohoto roku v Klubu Mír v Uherském Hradišti proběhl tak, jak se dalo optimisticky předpokládat – po zásluze bylo zcela narváno a koncert to byl naprosto úžasný. Nicméně že to bude až takový absolutní mazec, to až tak jasné nebylo. Ale nepředbíhejme.

 

První znamení opravdové výjimečnosti reinkarnace KRABATHOR na domácím poli bylo už i to, že při setkání pozápasového proudu místních fotbalových fans v klubových barvách a hloučku příznivců deathmetalu jak v černém, tak v těch nejlepších letech se fotbalová komunita mírumilovně a uznale rozestoupila. Sláva vítězům!

 

BAD FACE v roli předskokanů dravě a s chutí nahradili z důvodu zdravotní indispozice avizované a očekávané SIX DEGREES OF SEPARATION. Nicméně, i tak zde byla určitá genetická spřízněnost BAD FACE s dřívějšími sestavami KRABATHOR. Všechno zlé je k něčemu dobré.

 

BRUTALLY DECEASED odehráli svůj set ještě živelněji, razantněji a důrazněji, než v prosinci před HYPNOS. A to je co říct. I díky dobrému nazvučení byla struktura songů čitelná a přehledná. Co nesmetli nasazením a smrtícími riffy hudebnící před a pod pódiem, to sfoukl v zadních řadách svým neskutečným hlasem Žlába jako svíce. Hrálo se jak z posledního alba „Black Inferna Vortex“, tak i z připravované novinky. Přiložené video je sice z košického koncertu, který proběhl o jeden den dříve, ale na detaily nehleďme.

 

 

KRABATHOR nás filmovými dotáčkami na samém úvodu koncertu vrátil někam do roku 1988. Starší a zkušenější si po letech zopakovali, jak že to vypadal monoskop tehdejší československé televize.

Úvodní otevírák „Totální destrukce“ Bruno odhlučel do mikrofonu stylově v plynové masce. Byli tady. Byli to oni. A bylo vymalováno. A pak už to celé odsýpalo ve velmi svižném tempu. Jeden klasický kousek za druhým.

Set KRABATHOR byl ve srovnání s vystoupením na Brutal assault 2014 pochopitelně ostřejší a suverénější, malý klubový prostor Míru dodal fanouškům další nezbytný pozitivní prvek – bezprostřední kontakt s kapelou. Mezera mezi Brunem a Christopherem pod Pegasovým praktikáblem s bicími pojala tak akorát dva, vyjímečně až tři skokany. A skákalo se jak o dušu už od prvního songu. KRABATHOR ten večer vyšlo opravdu všechno, na co sáhli. Skvělá návštěva, natěšení a potěšení fanoušci, přesné dodržení časů a režie programu, zcela reprezentativní set list. S velkou chutí hrající kapela, která zněla velmi kompaktně, sehraně, nad rámec nadstandardu bych vyzvedl Pegasovy naprosto precizní bicí.

 

Upřímně jsem se bál jediného – finále, přídavků a konce. Anebo to nebyl ještě úplný konec?

 

setlist KRABATHOR- Uherské Hradiště 21/03/2015

1. Totální destrukce
2. Apocrypha
3. Liquid
4. Pain of Bleeding Hearts
5. Royal Crown
6. Psychodelic
7. Eternal
8. Faces Under the Ice
9. In the Blazing River
10. The Truth about Lies
11. Unnecessarity
12. Orthodox
13. Imperátor
14. Pacifistic Death
15. Běsnící válka
16. Believe... /outro

KRABATHOR, BRUTALLY DECEASED, BAD FACE
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
JOKER’S IV - Pink World JOKER’S IV - Pink World
Vydáno: 16.04.2024 v sekci Recenze
DIGITON MUSIC – 39:25, hard rock / glam rock... číst dále
YBCA loupí ve Vile Tugendhat YBCA loupí ve Vile Tugendhat
Vydáno: 16.04.2024 v sekci Aktuality
Brněnští loupežníci YBCA vydají 1.5. svoje třetí a kompletně autorské album "Brno Robstars". Deska představí jedenáctku songů, které kapela věnovala svému městu Brnu a svým loupežnickým skutkům v tomto štatlu, takže... číst dále
EPIDEMY - Thrash metal nenechává na nikom nit suchou EPIDEMY - Thrash metal nenechává na nikom nit suchou
Vydáno: 15.04.2024 v sekci Aktuality
Byť se životopis pražské thrashové formace EPIDEMY začal psát už v roce 2005, název debutového alba „Rány osudu“ by mohl být dobrým odůvodněním toho, že s druhým dlouhohrajícím albem, nazvaným „Zrůdy v nás“, se EPIDEMY... číst dále
ŽÁDNEJ STRES vydává album ŽÁDNEJ STRES vydává album "Cesta" a zve na křest do Třemošnice
Vydáno: 24.04.2023 v sekci Aktuality
Album, které se nejen názvem, ale i v mnoha textech, točí kolem takříkajíc denního chleba většiny interpretů a muzikantů vyšlo 21. dubna. K dispozici je pro fanoušky v digitálních distribucích jako je Spotify apod., a taky ve... číst dále
MASH - Máme chuť udělat to po letech trochu jinak MASH - Máme chuť udělat to po letech trochu jinak
Vydáno: 14.03.2023 v sekci Rozhovory
Sestavu plzeňské hardrockové formace MASH postihlo v půli loňského roku personální zemětřesení. Co za ním stálo, je námětem první otázky následujícího povídání se zakládajícím členem kapely, kytaristou Milanem Rážem a... číst dále