Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel

LOCO LOCO - Nebojíme se klišé

Vydáno: 10.10.2014 00:00 v sekci Rozhovory - Michaela Petrošová

Nelenit a stále na něčem novém pracovat, zkoušet, posouvat se dále a realizovat. Tak přesně toto dobře zná pražská rock-screamo kapela LOCO LOCO.

Kluci, vy jste vlastně přistěhovalými do Prahy, každý jste tak trochu odjinud, někdo z Čech, někdo z Moravy. Na kterém místě se vám při koncertování hraje nejlépe, u koho ,,doma´´?
Kousek: Jo, každý jsem odjinud - Náchod, Rýmařov, Pacov a Nymburk. Kde se hraje nejlíp? To se nedá úplně říci; když jsou lidi, tak kdekoliv.
Matthew: …my to takhle neřešíme, pro nás je každý koncert zážitkem. Ať je to sebe větší prdel, vždy je to na lidech.

Aktivně fungujete poslední dva roky. Stále se snažíte mít něco nového a daří se vám to. Co považujete za svůj největší úspěch?
Kousek: Asi vydání desky ,,Zvedni prdel“, že jsme dokázali sesmolit takovou poměrně energickou placku. Teď aktuálně videoklip s americkými DOG EAT DOG. To je samo o sobě bomba … když vám John Connor, originál zpěvák z DED, za zády zpívá skladbu, kterou jste jako pubescent jeli den co den...

Z vaší hudby jde cítit různorodost a sami spolupracujete s dalšími lidmi a kapelami. Čím se necháváte inspirovat a jak samotnou spolupráci realizujete?
Kousek: Realizace je vždycky poměrně stejná, protože si dáme cíl: co, s kým, jak … a většinou to klapne - doposavad. Inspirace je různá, ale pokud nemáte vyhraněný styl, tak není problém dělat na věcech od hip-hopu po metalcore. V zahraničí je různorodost poměrně normální věc.

V listopadu minulého roku proběhl v Rock Café křest desky ,,Zvedni prdel“. Jaký jste měli ohlas? Dostatečně, podle vás, lidi zvedli prdel? 
Kousek: Dostatečně lidi prdel nezvedli - na Prahu. Jinak, když jsme jeli k desce tour, tak to bylo ve většině případů super a lidi chodili. Plné baráky ale ještě nemáme (smích).
Matthew: To je relativní, Česko je sám o sobě národ líných prdelí, takže je dost těžké přinutit všechny zewláky (smích), ale určitě to zafungovalo.

Lidé jsou teda docela líní tvorové a někdy jsou (nejen) ranní vstávání docela těžké, máte nějaké recept na to, jak se rychle a kvalitně kdykoli povzbudit?
Kousek: Asi chcete slyšet, ať si pustí LOCO LOCO. Tak proč ne (smích).
Matthew: To je na každém.

Mezi fanoušky se mluví o tom, že jste česká kapela, která zaplnila potřebnou díru v hudebním světě. Čím si myslíte, že jste to dokázali, na co sami u sebe vsázíte?
Kousek: Občas čteme v komentářích na internetu takový názor, to ano. Prý lidem připomínáme KRUCIPÜSK, to asi hlavně, ale přiznám se, že nevím. Lidi si musí udělat názor sami. Vsázíme určitě na energii ve skladbě, pestrost a plnost zpěvů. Ať jsme vokalisté jakýkoliv…
Matthew: Je to tím, že nás zasekali komouši o čtyřicet let a najednou má každý potřebu být origoš! Jenže my ne, děláme to stejným způsobem jako mnoho kapel. Nebojíme se klišé.


Skladba ,,So Tu Kames“, kterou jste stvořili spolu s Mariem Bilhárim, Tokhim a Jarynem Jankem, je zatím jako jediná akustická. Jaký máte postoj k akustickým koncertům? Je možné, že někdy vyjedete na turné bez použití zvukové techniky?
Kousek: Ano je možné, že v budoucnu můžeme zahrát akusticky, protože plánujeme více takových skladeb. Ovšem, to bychom zatím předbíhali. Na pořadu dne je teď shromáždění skladeb na druhou desku.

Před zhruba měsícem jste vydali nový singl ,,Lidi“. Život je výzva a je třeba mít kolem sebe lidi, kteří nás posouvají dále. Za které lidi kolem sebe byste vždy dali ruku do ohně? Které maté sobě nejblíže?
Kousek: To je poměrně na rozbor. V životě je několik rovin. Za mě zhruba dvě - hudební a osobní. V každé z těch rovin je pár lidí, se kterými jste si nejbližší.
Matthew: Pálit ruku nemá význam za nikoho z nás, protože nikdo není dokonalý - ani já ani ty. Nejblíže mi je rozhodně můj syn!

Aktuálně máte za sebou natáčení videoklipu ,,Kdo je víc“ s americkými DOG EAT DOG. Jak se vám společně v Praze natáčelo?Jak na vás lidé na Karlově mostě reagovali? Máte nějakou vtipnou perličku pro zasmání, která vás baví dodnes?
Kousek: Tohle je úplně čerstvé a natáčelo se skvěle. John Connor je opravdu profík, hodně friendly a má evidentně smysl pro zodpovědnost. Paradoxně, tenhle klip jsme měli natočený asi nejdříve ze všech klipů, co máme. Na Karlově mostě jsme strávili asi jen pět minut, protože se už spěchalo, takže se jeli jen dvě jetí a kolem jdoucí neměli skoro ani čas reagovat. Tak či tak, je to pro nás skvělá zkušenost a zažili jsme i nadšenost ve studiu s Johnem. Jsme opravdu spokojeni a je skvělé, že jsou na videoklip a remake skladby pozitivní reakce. Češi jsou kritici a i tady jsme pár velkých „rozumů“ čekali (smích).

Jste taková kapelka samých překvapení, prozradíte nám, jaké jsou další plány do blízké budoucnosti a co byste rádi dokázali do budoucnosti vzdálenější?
Kousek: Neradi říkáme, co se děje nebo připravuje, protože pak to nemusí klapnout - trochu pověrečné... Dokud budeme schopni na sobě makat, tak plány jsou. Zaleží i na různých okolnostech, život je nepředvídatelný. Ovšem podzimní tour FAKOFFnaKOFF 2014 se STATUS PRAESENTS je jasňačka. Při této příležitosti natáčíme jednoduchou tour pecku spolu se SP. Měl by klapnout i „experimentální“ videoklip. Snad se nás konečně více chytnou promotéři festivalů a na konci roku 2015 by měla vyjít druhá deska.
Matthew: Není to žádný tajemství, ale my sami nevíme, co přijde.

2364

Diskografie:
2013  Zvedni prdel

Sestava:
Matthew – zpěv, Kousek – kytara a samply, Alan – baskytarista, Domino – bicí

Web:
http://bandzone.cz/locoloco


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
INNERSPHERE zveřejňují druhou část studioreportu k právě vydané desce INNERSPHERE zveřejňují druhou část studioreportu k právě vydané desce
Vydáno: 29.03.2024 v sekci Aktuality
Plzeňští melodic death metalisté INNERSPHERE před měsícem vydali novou desku „In The Shadow of the Sun“, s níž už intenzivně koncertují. Turné nezahájili na domácí půdě, ale zajeli do Finska a cestu doplnili o koncerty v... číst dále
BEYOND THE DARK ANGEL zvou na Leviathan Open Air BEYOND THE DARK ANGEL zvou na Leviathan Open Air
Vydáno: 29.03.2024 v sekci Aktuality
Black metalová formace BEYOND THE DARK ANGEL přichystala na červenec letošního roku první ročník festivalu Leviathan Open Air, který se uskuteční 27.7. v Chlumčanech u Plzně. „Pro tuto akci jsme vybírali kapely s odlišnými... číst dále
SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě „Emperor of Evil“ SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě Emperor of Evil
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
17. února proběhl v bzeneckém KD křest nového LP thrash metalových SHAARK „Hybrid War“, které spatřilo světlo světa o den dříve. SHAARK si k tomu pozvali několik spřízněných kapel, vesměs souputníků celé své kariéry... číst dále
THE PUBLIC připomínají album Sanctify THE PUBLIC připomínají album Sanctify
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
Jsou kapely, u nichž je od prvopočátku zřetelné, že se mermomocí snaží bušit na bránu slávy a obecného povědomí. A pak jsou naopak kapely, o kterých nic moc nevíte, a přitom jsou schopny vám kdykoliv svou produkcí vyrazit dech... číst dále
Vydáte se za Heather? Vydáte se za Heather?
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Tam, kde mnozí v kličkované mezi hudebními žánry a emocemi končí, začíná pouť Heather. Její cestu lemují příkré rockové riffy a nesmlouvavé harmonie, které však mnohdy jako mávnutím kouzelného proutku ustupují křehkým... číst dále