Václav Votruba vydal svou první sbírku poezie. Má název Na krchově koná se slavnost

Vydáno: 17.07.2023 13:36 - Czech Blade

VOTRUBA Venca_knihaHřbitovy, kostely, hory, vesnice či města navštěvuje ve své nové knize českobudějovický spisovatel Václav Votruba. Dílo s názvem "Na krchově koná se slavnost" je z hlediska jeho tvorby jedinečné. Vůbec poprvé se vydal do světa poezie.

Kniha obsahuje básně z let 2020-2023, které čtenáře zavádí například do Klenčí pod Čerchovem, Kostelního Vydří, Telče, Třebíče, Českých Budějovic či Prahy. „Jedná se o vzrušující toulání. Mnohdy smutné, nostalgické, ale i něžné a láskyplné. Bezesporu je to nejosobnější kniha, kterou jsem kdy napsal. Vydání básnické sbírky je splnění snu, nová zkušenost, další pokořená meta,“ uvádí Václav Votruba.

Knihu, jejíž obálku zdobí obraz jihočeského malíře Pavla Pavelky, vydalo českobudějovické nakladatelství Nová Forma. Jedná se o první svazek z nové edice Český básník.

Letos Václav Votruba vydá ještě jednu knihu – "Dělníci kovu II: Vlakin". Jak název napovídá, jedná se o pokračování série, která představuje zajímavé osobnosti tuzemské metalové scény. Tentokrát se autor zaměřil na frontmana českobudějovické grindcorové legendy INGROWING. Knihu vydá pražský MetalGate.

Příští rok by pak měl mimo jiné vyjít u jihočeského nakladatelství Golden Dog nový díl úspěšné série Šumavský Děs s podtitulem Paměti upírské či román Řeka ztracených duší.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení